Kultura

Za krmilo oskarjev se vrača Ellen DeGeneres

STA / J.P.
3. 8. 2013, 14.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Podelitev filmskih nagrad oskar za leto 2014 bo znova vodila komedijantka in televizijska osebnost Ellen DeGeneres.

Wikipedia
Ellen DeGeneres

Priljubljena Ellen, ki se bo v vlogo voditeljice oskarjev vživela že drugič, je novico svojim 21 milijonom sledilcev sporočila prek spletnega družbenega omrežja Twitter.

"Uradno je: Gostila bom oskarje! Rada bi se zahvalila akademiji, moji ženi Portii in - o, ne, tam gre orkester!" je zapisala.

Zvezde se bodo po rdeči preprogi oskarjev sprehodile 2. marca 2014, Ellen pa bo morala takrat zabavati ne le hollywoodsko elito v gledališču Dolby v Los Angelesu, pač pa tudi več deset milijonov gledalcev pred televizijskimi zasloni, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Letos je podelitev oskarjev, ki si jo je ogledalo več kot 40 milijonov ljudi, vodil komedijant Seth MacFarlane. Temu je sicer uspelo pritegniti veliko občinstvo, a so ga kritizirali zaradi šal o ženskih prsih, gejih in Judih.

Z Ellen, ki je oskarje gostila že leta 2007, so organizatorji po poročanju časnika LA Times stavili na sigurno karto. Časnik Huffington Post je medtem že objavil prispevek, v katerem našteva deset razlogov, zakaj je Ellen kot voditeljica oskarjev najboljša stvar vseh časov.

DeGeneresova bo vodila že 86. podelitev nagrad ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti. "Tako sem vesela, da bom drugič vodila oskarje. Saj veste, kaj pravijo - v tretje gre rado," je v izjavi še dejala Ellen.