Zimski športi

Mazejeva v novo sezono z Ronconijem

STA / S.R.
15. 4. 2013, 09.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Italijanskega trenerja Livia Magonija, ki je bil v zadnjih sezonah eden od sooblikovalcev uspehov najboljše alpske smučarke sveta, Tine Maze, naj bi v ekipi Team-to-aMaze zamenjal njegov rojak Walter Ronconi.

Reuters

RTV Slovenija se pri novici sklicuje na zapis italijanskega portala Race Skimagazine. Kot so zapisali na portalu, dogovor še ni sklenjen, a naj bi trener z ekipo Mazejeve že usklajeval zadnje podrobnosti. Pri RTV Slovenija napovedujejo, da bo vodja ekipe Tine Maze, Andrea Massi, ime novega trenerja bržkone sporočil po 30. aprilu, ko se bo iztekla pogodba z Magonijem, ki bo po novem sodeloval z italijansko reprezentanco.

Ronconi, ki je bil zadnji dve sezoni serviser rojaka Massimiliana Blardoneja, lahko po Magoniju in Andreju Hafnerju postane tretji trener v ekipi Team-to-aMaze. V preteklosti je Ronconi sodeloval tudi z najboljšo špansko smučarko Mario Jose Rienda Contreras, ki je v karieri zmagala na šestih veleslalomih za svetovni pokal.

Na spletnem portalu slovenske radiotelevizije pa napovedujejo tudi možnost, da bodo morali v ekipi Tine Maze zamenjati tudi fizioterapevtko Nežko Poljanšek, ki je po sezoni večkrat dejala, da bo razmislila, kako naprej.