Ostali športi

Marsikaj je drugače kot v Španiji

Robert Pogačar
12. 4. 2013, 16.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Španka, ki bo 29. maja dopolnila 25 let, igra v tej sezoni pomembno vlogo v zasedbi krimovk.

Arsen Perić

Rojena je v Almerii, rokometno se je uveljavila v Alicanteju, z Itxako Navarro, od koder je prišla v Stožice, pa se je predlani že v prvi sezoni prebila v finale lige prvakinj, kjer je bil Larvik boljši le za zadetek. V Ljubljani se zelo dobro počuti, tako da je pogodbo že podaljšala tudi za naslednjo sezono.

Kako ste zadovoljni z igro Krima na prvi tekmi z Larvikom?

Dobro je, da smo izvlekle pozitiven rezultat, z igro pa nisem preveč zadovoljna. Obramba bi morala biti boljša, tudi v napadu smo se v določenih trenutkih odzvale preveč nestrpno.

Kaj storiti, da bi te napake popravile na povratni tekmi?

Predvsem moramo popraviti igro v obrambi. V drugem polčasu smo odigrale preveč mehko, tako da moramo to izboljšati.

Je prvih 20 minut, ki ste jih odigrale na prvi tekmi, ko ste nasprotnice povsem nadigrale, tudi pravi recept za igro na povratni tekmi?

Prvi polčas smo res odigrale dobro, približno tako, kot smo tudi želele. Strinjam se, da moramo enako odigrati tudi v Ljubljani, le da skozi celotno srečanje.

Z igranjem v polfinalu in tudi finalu lige prvakinj že imate izkušnjo, ko ste še igrali za Navarro. Koliko vam ta izkušnja pomaga pri igranju za Krim?

Vsaka takšna izkušnja je dobrodošla, a čeprav gre za istega nasprotnika, s katerim smo takrat igrale v finalu, je zdaj le precej drugače. Igralke so druge, tekme tudi. Tako niti ne vem, kako bi mi v tem trenutku lahko pomagala izkušnja iz Navarre. Vem le, da bomo tekmo z Larvikom odigrale zelo angažirano in da bomo storile vse, da se uvrstimo v finale.

Kako ste zadovoljni z vašo formo? Lahko odigrate bolje, kot ste odigrali v Larviku?

Upam, da lahko odigram bolje (smeh). Nisem odigrala najbolje in na povratni tekmi bo treba biti boljši.

Na prvi tekmi ste veliko poskušali z lobi prek vratarke Legangerjeve. Menite, da bi bilo bolje, če bi več streljali na običajen način?

Ne vem. Streljam tako, kot v določenem trenutku mislim, da je to najbolje. Ne bom si zdaj zapičila v glavo, da česa ne smem početi. Še naprej bom igrala tako, kot to vedno počnem.

Na kaj boste na povratni tekmi morali najbolj paziti? Kje so igralke Larvika najnevarnejše?

Zelo močne so predvsem v protinapadu. To je najbolj ključna stvar, ki jim jo moramo preprečiti. Eden drugega dobro poznamo in tudi Larvik ima odlične igralke, tako da bomo morale biti na povratni tekmi še zelo previdne.

Bi si upali reči, da je Krim po individualnih kvalitetah igralk vendarle boljša ekipa od Larvika?

O tem res nikoli ne razmišljam. Rokomet je kolektiven šport in razmišljati moramo kot ekipa. Le na tak način smo lahko uspešne.

S soigralkami se zelo dobro razumem, všeč mi je tudi Ljubljana kot mesto, dvorana in navijači. Vse je tako, kot mora biti, in sem s tem zelo zadovoljna.

Ste ob prihodu v Krim verjeli, da se ekipa v pokalu prvakinj lahko prebije tako visoko?

Ko so se začele težave s poškodbami, v to nisem preveč verjela. Na začetku sezone je bila poškodovana skoraj polovica ekipe. Tudi jaz sem na OI staknila poškodbo kolena, tako da sprva še nisem bila povsem nared za napore.  Poškodbe v naši ekipi še vedno niso povsem odpravljene, a položaj je precej boljši, kot je bil na začetku sezone. Prepričana sem, da bomo tekmo lahko odigrale po najboljših močeh.

Vaš trener v Navarri Ambros Martin je zdaj trener v Györu. Ko vas je v prvem delu lige prvakinj nadigral s svojo ekipo, je trenerju Tislju dejal, da se vidimo v finalu. Se strinjate z njim?

O finalu ne bi rada govorila, dokler ne izločimo Larvika. Imam slabe izkušnje s tem, ko sem kdaj razmišljala že o naslednjem koraku. Naprej moramo izločiti Larvik, potem pa naprej.

So se vsa vaša pričakovanja po prihodu v Ljubljano uresničila?

So. Tu je marsikaj drugače kot v Španiji. Tam zadeve le niso delovale tako strogo profesionalno kot tukaj. Malce sem morala spremeniti miselnost. Drugače se s soigralkami zelo dobro razumem, všeč mi je tudi Ljubljana kot mesto, dvorana in navijači. Vse je tako, kot mora biti, in sem s tem zelo zadovoljna.

Bi torej rekli, da je to približno tisto, kar ste pričakovali pred vašim prihodom v Ljubljano?

Preden sem prišla sem, niti nisem vedela, kaj lahko pričakujem. Zdaj mi je zelo všeč, da sem tukaj.

Drži, da ste pogodbo že podaljšali še za eno sezono?

Drži.

Zakaj ne dlje?

Najprej je treba videti, kako bodo stvari potekale do konca te in v naslednji sezoni, potem pa bomo razmišljali naprej.