Ostali športi

Znani nasprotniki Slovenije na olimpijskem rokometnem turnirju

G.G./STA
29. 4. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V Riu de Janeiru so izžrebali skupine olimpijskega rokometnega turnirja. Slovenci bodo na avgustovskih olimpijskih igrah igrali v skupini B z Egiptom, Nemčijo, Švedsko, Poljsko in gostiteljico Brazilijo. V skupini A so Argentina, Katar, Hrvaška, Danska, Francija in Tunizija.

Grega Wernig
Slovenski rokometaši so bili dvakrat na OI. Leta 2000 so v Sydneyju končali na osmem mestu, leta 2004 v Atenah pa na 11.
Na zadnjih olimpijskih igrah v Londonu pred štirimi leti so olimpijski prvaki postali Francozi, prvakinje pa Norvežanke.

Slovenija bo igrala proti zmagovalki kvalifikacijskega turnirja v Gdansku Poljski, Švedski, drugouvrščeni reprezentanci na kvalifikacijskem turnirju v Malmöju (zadnjo medsebojno tekmo sta Slovenija in Švedska odigrali prav na omenjenem turnirju, zmage s 24:23 so se veselili Skandinavci), drugouvrščeni ekipi s kvalifikacijskega turnirja v Gdansku Tuniziji, evropski prvakinji Nemčiji in afriškemu prvaku Egiptu.

Izžrebali so tudi skupini ženskega rokometnega turnirja. V skupini A so Brazilija, Angola, Španija, Črna gora, Romunija in Norveška, v skupini B pa Južna Koreja, Argentina, Švedska, Rusija, Nizozemska in Francija.

Predtekmovalni del tako moškega kot ženskega turnirja bo potekal v dveh skupinah, v vsaki je po šest moštev. Najboljše štiri se uvrstijo v četrtfinale. Rokometne boje do gostila Arena Futura, potekali bodo med 6. in 21. avgustom.