Ostali športi

Umrl Peter Tallberg, olimpijski svet žaluje

STA / T.C.
16. 5. 2015, 16.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Pred sedežem Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) bo naslednje tri dni olimpijska zastava spuščena na pol droga. Razlog je smrt 77-letnega Petra Tallberga, nekdanjega finskega športnika in dolgoletnega športnega delavca, ki je bil član Moka vse od leta 1976. Dlje je v njem le še Rus Vitalij Smirnov.

Reuters

Reuters

"Za športnike vsega sveta in tiste, ki jih spremljajo in spoštujejo, je to velika izguba. Kot predsednik komisije športnikov pri Mok, ki jo je vodil od leta 1981 do 2002, je bil moj učitelj. Zasluži si globok poklon," je bil pretresen nad novico predsednik Mok Thomas Bach.

Tallberg je kot športnik v jadranju v različnih razredih nastopil na šestih olimpijskih igrah, njegov najboljši rezultat je četrto mesto, v razredu star je bil tudi evropski prvak.

Pozneje je bil predsednik Mednarodne jadralne zveze (Isaf) in pa tudi član sveta Mednarodne protidopinške agencije (Wada). 


Kot tekmovalec in funkcionar je delal tudi v drugih športih, tako je osvojil kolajno na finskem državnem prvenstvu v squashu, bil pa je tudi mladinski državni prvak v slalomu.

Arhiv Svet24