Ostali športi

Bodo novo sezono lige NHL pravočasno rešili?

STA / S.R.
30. 9. 2012, 09.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Komisar severnoameriške hokejske lige NHL Gary Bettman in zastopnik igralcev Steve Fehr sta se znova sestala in še enkrat več spregovorila, kako rešiti sezono 2012/13.

Slednji grozi odpoved zaradi t.i. lockouta oziroma prekinitve vse dejavnosti v ligi.

Vodstvo lige je prekinilo vse dejavnosti zaradi nestrinjanja glede podpisovanja nove kolektivne pogodbe. Jedro spora med stranema je denar - NHL pričakuje in zahteva znižanje deleža igralcev pri deljenju sredstev v ligi, hokejisti pa ne pristajajo na znižanje plač. "Nekaj minut sem govoril z Garyjem o situaciji in dogovorila sva se, da ostaneva v stikih. Prepričan sem, da bova jutri govorila še enkrat," je dejal Fehr. "Ne bom govoril o podrobnostih, toda v glavnem skušava debatirati kako najti pot do dogovora.

Zaradi nestrinjanja obeh strani in ob lockoutu so številni hokejisti začasno delo že našli v Evropi, med njimi tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki trenutno igra na Švedskem pri drugoligašu Mori, skupaj z mlajšim bratom Gašperjem. Drugi slovenski predstavnik v ligi NHL Jan Muršak se je dogovoril za sodelovanje z ljubljansko Telemach Olimpijo.