Bencin

Hamilton pri Mercedesu, Perez pri McLarnu, Schumacher v pokoj

BV, Avtomanija.com
28. 9. 2012, 10.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po pisanju portala Avtomanije je McLaren pravkar potrdil Sergia Pereza kot novega člana ekipe iz Wokinga, je jasno, da se Lewis Hamilton seli v Mercedes, kjer bo zamenjal Michaela Schumacherja.

McLaren je sedaj uradno sporočil, da so z dirkačem Sauberja, Sergiom Perezom, podpisali dolgoročno pogodbo. 22-letni Mehičan bo v ekipi zamenjal Lewisa Hamiltona in bo v sezoni skupaj z Jensonom Buttonom tvoril vozniški par McLarna za sezono 2013. "Zelo sem srečen, da bom v prihodnje dirkal za McLaren. McLaren je eno izmed največjih imen zgodovine formule ena," pojasni Perez.

V zadnjih dveh letih je vozil za ekipo Sauber, kjer mu je uspelo prepričati tudi vrhunske ekipe kot je McLaren. "Zelo trdo sem delal, da pokažem svoj pravi potencial. Zelo bom hvaležen Petru Sauberju in celotni ekipi, da so mu ponudili priložnost dirkati v formule ena."

Šef ekipe McLaren Martin Whitmarsh je prepričan, da so s Sergiom Perezom v svoje vrste pridobili bodočega šampiona. Po mnenju Britanca, je mladi Mehičan idealna mešanica mladosti in izkušenj. "Sergiu izrekamo dobrodošlico v naši sredini. To sezono je pokazal izjemen ubijalski instinkt in dokazal, kar zadeva hitrosti, da se mu ni treba skrivati pred najboljšimi dirkači. Zelo pozorno  smo spremljali njegov napredek in smo prepričani, da Sergio ni samo hiter in talentiran, temveč tudi voljan, da se uči. Skupaj z Jensonom bo tvoril sijajno dirkaško navezo."

Perez, ki je z McLarnom podpisal večletno pogodbo, nikoli ni skrival, da je bil pripravljen za prestop v vrhunsko ekipo. Kljub temu pa ostaja na realnih tleh. "Na preostalih dirkah letošnje sezone bom osredotočen le na to, da za ekipo Sauber osvojim kar se da najboljše rezultate. Vendar se že veselim prihodnjega leta, ko bom lahko dirkal ob Jensonu Buttonu. Je sijajen dirkač in veliki šampion. To zame ne bo enostavna naloga, toda dal bom vse od sebe," dodaja perez.