San Jose, Kalifornija

Zgodba te stilsko zelo zanimive hiše, ki jo sedaj imenujejo hiša skrivnosti, se je začela leta 1884. Tistega leta je bogata dedinja Sarah Pardee Winchester (1839-1922), sicer vdova izdelovalca slovitih pušk Winchester, kupila hišo. Zgradba, ki se še dandanes nahaja blizu San Joseja v Kaliforniji, je bila sicer namenjena kmečkim opravilom in je imela osem soban.

Preklestvo zaradi orožja 

Sarah se je odločila, da bo hišo prenavljala … Da, prenavljala in ne prenovila. Sarah je bila kljub denarju zelo nesrečna ženska. Leta 1866 je izgubila le nekaj tednov staro hčerkico, leta 1881 pa tudi moža. Zatekla se je k neki osebi, ki naj bi bila v stiku z duhovi. Ta oseba (nekateri navajajo, da naj bi bila ženska po imenu Piper), ji je povedala, da je njena družina prekleta. Winchesterji so bili namreč izdelovalci orožja, pod katerim je umrlo mnogo ljudi in živali. Gospodična Piper ji je povedala, da jo bodo ti duhovi vedno zasledovali in jo skušali ubiti. Nikjer ne bo na varnem.
Sarah pa se je želela rešiti zla, zato je sledila navodilom gospodične Piper. Ta ji je rekla, da edini način, s katerim se bo lahko izognila duhovom je, da kupi hišo in ves čas spreminja njeno notranjost in zunanjost. Na tak način naj bi zmedla duhove … 

Sarah je sledila navodilom in začela z deli. Ta so se nadaljevala celih 38 let in nikoli jih ni prekinila. Na njeni posesti je delalo ogromno število zidarjev, pleskarjev in mizarjev. Vsi so zelo dobro zaslužili, saj je Sarah celo svojo zapuščino vložila v 'neskončno spreminjanje hiše'. Delali so noč in dan, gradbena dela se niso smela ustaviti in če kdo ni zmogel, ga je enostavno odpustila. Vsekakor pa se je splačalo delati za gospo Sarah, saj je bilo delo zagotovljeno in plačilo je bilo mamljivo. 

Dela so se zaključila 

Gradbena dela so se nadaljevala vse do 5. septembra 1922, ko je Sarah umrla. Hiša pa je postala turistična znamenitost. V njeni notranjosti je namreč ogromno sob s skritimi prehodi, hodnikov, ki ne vodijo nikamor, oken na tleh in stopnic, ki se končajo pred kakšnim zidom. Ogromno je tudi zazidanih oken in sob. Hiša je nekoč imela kar sedem nadstropij, vendar jo je potres, ki se je zgodil leta 1906, delno porušil.

Danes ima hiša le štiri nadstropja in je postala turistična točka, priljubljena predvsem med ljubitelji nadnaravnega. Obiskalo jo je že lepo število novinarjev, ki so o njej pripravili razne prispevke in priredba njene zgodbe je končala tudi na velikem platnu, v sicer ne ravno uspešnem filmu Haunting of Winchester House. 

Tisti, ki želijo verjeti, da v hiši še zmeraj prebiva duh uboge Sarah, trdijo, da je ponoči moč slišati nekoga, ki igra na orgle … To naj bi bila Sarah, ujeta v večnost svoje hiše.

Strašljivo oglasno sporočilo ali resničnost?

Pred kratkim se je na portalu YouTube pojavil videoposnetek, narejen pred hišo skrivnosti. Na njem naj bi bil policist, ki se ukvarja z nekoliko neuravnovešeno žensko. Ko si boste videoposnetek ogledali, vam bo takoj jasno, da se tamkajšnje turistično društvo več kot očitno pripravlja na noč čarovnic 2012.