Nogomet

Fifa kaznovala Barcelono z enoletno prepovedjo kupovanja igralcev

STA/J.P.
2. 4. 2014, 15.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je kaznovala špansko Barcelono, ki v dveh prestopnih rokih ne bo smela kupovati igralcev. Vzrok je kršitev pri prestopih nogometašev mlajših od 18 let. Katalonci bodo morali odšteti še okoli 370.000 evrov.

"Disciplinski odbor se je odločil, da je kršitev resna in kaznoval klub s prepovedjo kupovanja igralcev na državni in mednarodni ravni za dva celotna in zaporedna prestopna roka," so sporočili iz Fife. Omenjeni odbor je dodal še, da lahko mednarodni prestop pripomore k razvoju kariere nogometaša, a mu lahko škoduje kot mladoletniku: "Interes varovanja pravilnega in zdravega razvoja mladoletnika kot celote mora prevladati nad športnimi interesi."

Španska nogometna zveza bo morala plačati 410.000 evrov, v enem letu pa mora področje glede mednarodnih prestopov mladoletnih igralcev urediti.

Fifa je kaznovala tudi špansko nogometno zvezo, oba vpleteni strani sta kršili več predpisov, ki se navezujejo na mednarodne prestope in prve registracije igralcev, ki niso iz Španije in so mladoletni. Preiskava je obsegala obdobje od leta 2009 do 2013, so zapisali v obrazložitvi pri krovni nogometni zvezi. Pri Barceloni imajo zdaj 90 dni časa, da položaj uredijo.