Šport

V Barceloni in Manchestru 1:1

STA/U.K.
1. 4. 2014, 22.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov sta se končali z rezultatom 1:1, Barcelona je remizirala z Atleticom Madridom, Manchester United pa z branilcem naslova, Bayernom iz Münchna. V sredo sta na sporedu še drugi četrtfinalni srečanji, Real Madrid bo igral z Borussio Dortmund, PSG pa z Chelseajem.

Reuters


Barcelona in Atletico sta v prvem polčasu španskega derbija prikazala všečen dvoboj. Katalonci so si pripravili več priložnosti, Madridčani pa so začeli odlično. David Villa je že v drugi minuti prišel do strela, a je meril prek domačega gola, še enkrat pa je sprožil v peti minuti, ko je meril mimo vratnice. Nato je Barcelona zaigrala podjetneje. V 25. minuti je Lionel Messi lepo podal do Andresa Inieste, njegov strel so tekmeci v zadnjem trenutku blokirali. Pet minut pred koncem je Dani Alves z desne podal do Messija, ki je streljal z glavo, z obrambo pa se je izkazal Thibaut Courtois. Katalonci so imeli zadnjo priložnost v 45. minuti, Neymar pa je meril prek gola.

Barcelona je nekoliko bolje začela drugi polčas, vendar je Atletico v 56. minuti zadel. Z razdalje se je za strel odločil Diego in s pravim evrogolom premagal Joseja Manuela Pinta. Domačini so pritiskali, v 64. minuti je z razdalje sprožil Sergio Busquets, z obrambo se je izkazal Courtois, v 71. minuti pa je za navdušenje na Camp Nouu poskrbel Neymar. Iniesta je v prostor podal do Brazilca, ki je z natančnim strelom zadel. Barca je še naprej napadala, bila bližje drugemu zadetku, vendar je rezultat ostal 1:1, z nekaj posredovanji pa se je izkazal še Courtois, še posebej pri prostem strelu Messija štiri minute pred koncem.

Na Old Traffordu je Manchester United gostil branilce naslova iz Münchna, ki so bili v prvem delu prvega polčasa boljši tekmec, a so rdeči vragi napade uspešno odbili. V osmi minuti je bil nevaren Arjen Robben, deset minut kasneje je poizkusil Franck Ribery, v 21. minuti je strel Rafinhe blokiral Rio Ferdinand, v 31. minuti pa je bil po strelu Robbna na pravem mestu David De Gea. Domači so prvič streljali v 32. minuti, poizkus Dannyja Welbecka pa ni ogrozil nemškega gola. Napadalec Uniteda je bil bolj nevaren v 40. minuti, vendar je njegov strel ubranil Manuel Neuer.

Igra se je v drugem polčasu razživela, obe moštvi sta prihajali do priložnosti, United pa je v 58. minuti zadel. Wayne Rooney je iz kota podal v kazenski prostor, kjer se je najbolje znašel Nemanja Vidić in iz težkega položaja z glavo zabil za 1:0. Veselje Angležev je trajalo devet minut, takrat je rezultat izenačil Bastian Schweinsteiger; podajo Rafinhe je Mario Mandžukić vrnil do nemškega reprezentanca, ki je zadel z lepim volejem. Bavarci so vztrajali z napadalno igro, bili nevarnejši, vendar niso zadeli, v 90. minuti pa so ostali brez Schweinsteigerja, ki je dobil drugi rumeni karton.

Povratne tekme bodo 8. in 9. aprila.