Nogomet

Temačna Marilyn Mason in Rob Zombie bosta pretresla Dunaj

STA / S.R.
3. 12. 2012, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V dunajski koncertni dvorani Stadthalle bosta v soboto, 8. decembra, nastopila tako imenovana dvojčka zla Rob Zombie in Marilyn Manson.

Za koncerte obeh glasbenikov je značilna temačna teatralnost, za katero pa v obeh primerih po pisanju Stefana Baumgartnerja za Ticket magazin stoji impresivna produkcija.

Rob Zombie po odru galopira s personalizirano jezo, ekscesi Marilyna Mansona pa se pričnejo s povsem običajnim vezanjem, zaslepljujoči predstavi o sadomazohizmu in obojespolnosti, sežejo pa do malih otrok, ki si za zajtrk privoščijo ukano s pašteto, je opisal Baumgartner.

"Born Villain" je naslov zadnjega Mansonovega konceptualnega albuma, kateri se z odporom postavi ob bok Zombijevemu albumu uspešnic "Hellbilly Delux" ali njegovi zadnji stvaritvi "Mondo Sex Head". Albuma sta po besedah novinarja Ticket magazina absolutno nadpovprečna umetniška izdelka.

Za slovenske oboževalce obeh izvajalcev so pri podjetju Koncerti.net organizirali avtobusni prevoz do dunajskega koncertnega prizorišča iz Ljubljane, Celja in Maribora.