V Unionu Olimpiji so potrdili medijske informacije o pogovorih predstavnikov Olimpije in San Antonia o prestopu 208 centimetrov visokega centra, ki je od prihoda v Ljubljano nosil glavno breme zmajev pod obročema.

Šestindvajsetletni Baynes je igralec z bogatimi evropskimi izkušnjami. Pred prihodom v Ljubljano je igral v Grčiji, pred tem pa v nemškem Oldenbugu in v Litvi za Lietuvos Rytas.

Ljubljančanom se je pridružil avgusta lani, v Slovenijo pa je prišel neposredno s poletnih olimpijskih igrah v Londonu, na katerih je avstralski reprezentant, sicer rojen na Novi Zelandiji, igral za avstralsko izbrano vrsto. V dresu Olimpije se je prelevil v izvrstnega centra, enega najboljših centrov evrolige.

Vršilec dolžnosti direktorja Uniona Olimpije Matevž Zupančič je potrdil pogovore s štirikratnim prvakom lige NBA (1999, 2003, 2005, 2007), pri katerem sta igrala tudi Slovenca Rašo Nesterović in Beno Udrih. "Lahko potrdim, da je zadeva blizu dogovora, vendar dokler ni, ni. Pravila glede poslovanja z moštvi v ligi NBA so zelo stroga. V bistvu bi moral reči, da ne bom komentiral, ker pa je zadeva prišla že tako daleč in so z vseh možnih virov prišle informacije, pogajanj ne morem povsem zanikati," je za STA povedal Zupančič.

V medijih se omenjajo različni zneski odškodnine, od 300.000 do 400.000 evrov, ki jih bo San Antonio v primeru dogovora moral odšteti Unionu Olimpiji. O višini odkupnine Zupančič ni želel govoriti.

Baynes je od leta 2005 do 2009 študiral v ZDA na univerzi Washington State, vendar pa takrat ni prepričal nobenega od klubov, ki igrajo v najmočnejši ligi na svetu, severnoameriški NBA.