Zvezde

Janez Škof končno pokazal svojo ženo

A.C.
30. 5. 2015, 18.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Igralec Janez Škof rad govori o svojih igralskih in glasbenih dosežkih v SNG Drama Ljubljana in skupini Čompe, precej bolj redkobeseden pa je, ko beseda nanese na zasebnost. In čeprav je že dvajset let poročen z Japonko, se nikoli skupaj ne pojavljata na družabnih dogodkih.

Mediaspeed

Pred kratkim pa smo ju le videli skupaj, in sicer v Portorožu, na konferenci o širjenju medkulturnosti in vključevanju otrok priseljencev v vzgojo in izobraževanje. Učitelje in učiteljice iz vse Slovenije je najprej pozdravil priljubljeni župan občine Piran, Afričan po rodu in Slovenec po izbiri, Peter Bossman, ki v Sloveniji živi že več kot 30 let, čeprav je sprva mislil, da bo ostal samo v času študija.

Janez Škof pa je bil moderator konference. Za to ga niso izbrali po naključju, saj večkulturnost živi že več kot dve desetletji in jo je praktično pokazal na odru. Ženo, dr. Nagiso Moritoki Škof, ki je poklicno povezana z izobraževanjem, saj dela na filozofski fakulteti, in ki je bila na konferenci kot udeleženka, je povabil na oder, da sta z interpretacijo pesmi Marko skače prikazala, kako je videti komunikacija v slovenščini in japonščini z njunimi tremi otroki pri njih doma. Občinstvo sta spravila v smeh in tako še bolj povezala udeležence konference.