Zima spet kaže zobe

Danes lahko pričakujemo novo pošiljko snega

J.P./STA
24. 1. 2017, 09.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Danes bo večinoma oblačno ali megleno, predvsem na jugu in vzhodu bo občasno rahlo snežilo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Bobo
Občasno bo snežilo predvsem na jugu in vzhodu.

V višjih legah nad okoli 900 metri in na Primorskem bo pretežno jasno. Pihala bo šibka do zmerna burja, ki se bo proti večeru krepila. Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do 0, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, na Primorskem in v višjih legah pa precej jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -11 do -6, na Primorskem okoli 0, najvišje dnevne od -3 do 0, na Primorskem do 7 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek in sprva še v petek bo na Primorskem precej jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno. V petek čez dan se bo postopno jasnilo.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka, nad osrednjim Sredozemljem pa je ciklonsko območje z vremensko fronto. Z vzhodnikom k nam priteka dokaj vlažen in precej hladen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes in v sredo bo ob severnem Jadranu in v krajih zahodno od nas pretežno jasno. Po nižinah južne Avstrije, zahodne Madžarske in severne Hrvaške bo precej megle in nizke oblačnosti. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna, v Kvarnerju pa zmerna do močna burja.

Biovreme: Vremenski vpliv bo zmerno obremenilen. Občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave, nekateri bolezenski znaki bodo okrepljeni. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.