Vreme

Vremensko pogojene težave danes niso izvzete

STA
18. 12. 2015, 09.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Danes bo sprva pretežno jasno, ponekod po nižinah bo megla, ki se občasno lahko pojavi tudi ob morju. Popoldne se bo oblačnost od severozahoda nekoliko povečala. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 11 stopinj Celzija.

Arhiv Svet24
Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem do okoli 6, najvišje dnevne od 5 do 10 stopinj Celzija.

Jutri bo precej jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. Po nižinah in ob morju bo zjutraj in dopoldne megla, ki se lahko po nekaterih kotlinah zadrži večji del dneva. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem do okoli 6, najvišje dnevne od 5 do 10 stopinj Celzija, v krajih z dolgotrajno meglo pa bo hladneje.

Obeti: V nedeljo bo na Primorskem oblačno in megleno. Drugod bo pretežno jasno, z jutranjo meglo po nižinah. Popoldne bo zapihal jugozahodni veter. V ponedeljek bo v severnih in vzhodnih krajih deloma jasno, drugod pretežno oblačno. Na Primorskem lahko občasno rosi ali rahlo dežuje. Pihal bo jugozahodni veter.

Vremenska slika: Nad severnim Atlantikom in severno Evropo je ciklonsko območje, nad južno Evropo in Sredozemljem pa ostaja območje visokega zračnega tlaka. Vremenske fronte se pomikajo prek severne Evrope proti vzhodu. Nad naše kraje doteka od severozahoda topel in občasno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo povečini sončno, po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla, ki se bo občasno pojavljala tudi ob severnem Jadranu. Popoldne se bo od severa zmerno pooblačilo. Jutri bo precej jasno, predvsem zjutraj in dopoldne bo po nižinah in ob morju megleno.

Biovreme: Vremenski vpliv bo v krajih s sončnim vremenom ugoden. Pri najbolj občutljivih bodo v krajih z dolgotrajnejšo meglo ali nizko oblačnostjo možne manjše vremensko pogojene težave, prehodno se bodo okrepile zvečer. Priporočena je večja previdnost.