Svet

“Pedofil!!!”

k
18. 12. 2015, 09.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Danski komik Torben Chris je na spletu objavil fotografijo, na kateri si je privoščil večerno kopel z dvoletno hčerkico.

FB
Komik se je odločil, da bo sodržavljanom dokazal, da je to početje čisto nekaj običajnega in naravnega

Komik je šel še dlje in napisal: »Nič čudnega se mi ne zdi, če skrben oče umije ritko dvoletni hčerkici, po drugi strani pa se mi zdi prav ogabno, če ta oče tega ne počne in mora to početi le mati. Vse to je le naravno…«

Po tej objavi, pa so ga sledilci dobesedno zasuli z ogorčenimi komentarji in ga obtožili pedofilije. Komik je svoje dejanje razložil kot nekaj čisto običajnega in naravnega.

Fotografijo pa je objavil s točno določenim namenom: “Poznam ogromno primerov, pri katerih se nič hudega sluteči očetje znajdejo v neverjetnih situacijah in to le zato, ker s svojimi hčerkami počnejo čisto običajne stvari, ki pa so v današnji družbi za nekatere nesprejemljive. Poznam primer nekoga, ki so ga obtožili pedofilije, ker se je kopal z dvoletno hčerko, drugi je imel težave, ker je na spletu objavil fotografijo, kako češe svojo 11-letno hčer in še bi lahko našteval.«

Torej objava te fotografije je čista provokacija danskega voditelja in komika. Z njo je želel sprožiti debato in s tem namenom tudi uspel. Diskusija o tem, kaj je prav in kaj ni, pa se je razširila tudi izven meja njegove države in sedaj ta fotografija kroži po celem svetu.

Kakšno pa je vaše mnenje? Izrazite ga lahko spodaj, v naših komentarjih.