Vreme

Prihajajoči vikend velja izkoristiti

STA
10. 12. 2015, 10.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Danes bo v vzhodni in osrednji Sloveniji zjutraj in deloma dopoldne pretežno oblačno, ponekod po nižinah tudi megleno. Drugod bo precej jasno. Čez dan se bo povsod zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

Wikipedia
V soboto in nedeljo bo povečini sončno.

Jutri bo pretežno jasno. Predvsem zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do -5, v alpskih dolinah okoli -9, ob morju okoli 2, najvišje dnevne od 2 do 8, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto in nedeljo bo povečini sončno. Predvsem zjutraj bo ponekod po nižinah megla. V nedeljo se bo megla ali nizka oblačnost lahko pojavila tudi na Primorskem.

Vremenska slika: Nad južno polovico Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Oslabljena fronta se je pomaknila nad vzhodno Evropo. S severovzhodnim vetrom doteka nad naše kraje nekoliko hladnejši in precej suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih vzhodno od nas bo pretežno oblačno, drugod bo precej jasno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka burja. Jutri bo pretežno jasno, na Hrvaškem in deloma ob severnem Jadranu se bo pojavljala megla in nizka oblačnost.

Biovreme: Vremenska obremenitev bo do jutra večinoma ponehala in vreme čez dan ne bo povzročalo težav. V krajih z jasnim vremenom bo vpliv ugoden.