Vreme

Zmerno do pretežno oblačno z občasnim dežjem

STA
25. 9. 2015, 09.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Danes bo v zahodni Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, dopoldne bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo oblačno in deževno. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem do okoli 21 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Thinkstock

Do jutri zjutraj bo dež povsod ponehal, najpozneje v vzhodni Sloveniji. Jutri bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno in povečini brez padavin. V severovzhodni Sloveniji bo pihal severni veter, na Primorskem šibka burja, ki se bo zvečer nekoliko okrepila. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13, ob morju 15, najvišje dnevne 15 do 19, na Primorskem do okoli 23 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo bo v zahodni in osrednji Sloveniji sončno, več oblačnosti bo v vzhodnih krajih. V ponedeljek bo precej jasno. Oba dneva bo pihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.

Vremenska slika: Nad Panonsko nižino in Balkanom je višinsko jedro hladnega in vlažnega zraka, ki vpliva tudi na vreme pri nas. Nad zahodno in srednjo Evropo pa se krepi območje visokega zračnega tlaka.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih vzhodno od nas oblačno s padavinami. Drugod bo delno jasno, največ sonca bo v krajih zahodno od nas. Predvsem v Kvarnerju bo pihala zmerna burja. Jutri bo v sosednjih pokrajinah Italije in ob severnem Jadranu precej jasno. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, v krajih vzhodno od nas bo občasno še rahlo deževalo. Predvsem v Kvarnerju bo še pihala burja.

Biovreme: Občutljivi ljudje bodo imeli vremensko pogojene težave, tudi nekateri bolezenski znaki bodo še okrepljeni. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.