Vreme

Popoldne skorajda poletne temperature

STA/J.P.
26. 4. 2015, 09.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Danes bo na vzhodu sončno, drugod delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bodo občasno manjše padavine, deloma kot plohe. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21, v vzhodnih krajih do 23 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Jutri se bo pooblačilo tudi v osrednji Sloveniji, na severovzhodu pa bo še delno jasno. V zahodni Sloveniji bo občasno deževalo, drugod bo večinoma suho. Še bo pihal jugozahodnik, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, najvišje dnevne od 14 do 19, na vzhodu do 23 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes in jutri bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, več oblačnosti bo v zahodni Hrvaški ter v sosednjih krajih Italije. Predvsem v hribovitih krajih bo občasno rahlo deževalo.

Vremenska slika: Nad jugovzhodno Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka, nad zahodno Evropo pa se pomikajo frontalni valovi. Od jugozahoda doteka k nam postopno bolj vlažen zrak.

Obeti: V torek bo oblačno in deževno, popoldne pa bo dež od zahoda oslabel. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenski vpliv bo obremenilen, veliko ljudi bo imelo vremensko pogojene težave, okrepljeni bodo nekateri bolezenski znaki, moteno bo tudi spanje. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.