Svet

Živi pod milim nebom, samo da je v Bosni

Č.K.
26. 4. 2015, 07.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Kanadčanka Cony se je tako močno zaljubila v bosansko mesto Trebinje, da bo naslednjih nekaj tednov preživela pod milim nebom na hribu nad mestom.

Arhiv Svet24

Da so Trebinje vse bolj popularna turistična destinacija, dokazuje primer 50-letne Kanadčanke Cony. Pred dvema tednoma je prišla na turistični ogled mesta in se, kot je dejala, v mesto in njene ljudi zaljubila na prvi pogled.

Čez nekaj tednov se bo odpravila nazaj v Kanado, saj ne prenese najboljše vročine, a obljublja, da se bo vrnila takoj v začetku jeseni.

Da je njena ljubezen do mesta resnično velika, dokazuje njena odločitev, da bo naslednjih nekaj tednov preživela v improviziranem šotoru na hribu nad mestom, ob stari avstro-ogrski trdnjavi. »Tukaj je prelepo. Borovci, kamenje, vedro nebo, polno zvezd, dajo pridih idličnosti,« je dejala Cony. »Želela bi kupiti kakšno parcelo in tukaj preživeti nekaj mesecev na leto. Ne potrebujem elektrike, tekoče vode in vsega ostalega,« priznava Coni, ki bo v naslednjih dneh obiskala kataster in se pogovorila z občinskimi funkcionarji v upanju, da se ji njena želja uresniči.

Kot je zaupala bosanskim medijem, se je hitro navadila življenja brez elektrike in tekoče vode. »Zjutraj naredim ogenj in si skuham čaj iz hercegovskih zelišč, nato segrejem vodo, se oprham in operem oblačila. Sledi sprehod do mesta, kjer vsakodnevno odkrijem nekaj novega,« dodaja Coni.