Vreme

Danes delno jasno z občasno povečano oblačnostjo

STA / J. P.
28. 2. 2014, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo v vzhodni Sloveniji delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Drugod bo pretežno oblačno. Predvsem v zahodnih in osrednjih krajih bo občasno rahlo deževalo, pogosteje v hribovitih krajih na zahodu, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters

Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem in v vzhodnih krajih do 13 stopinj Celzija. Jutri bo pretežno oblačno, le na vzhodu bo dopoldne še delno jasno. Predvsem v zahodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo, na Primorskem bo začela pihati šibka burja, ob morju pa jugo. Popoldne se bodo padavine nekoliko okrepile in širile proti vzhodu. V Prekmurju in v delu Štajerske bo ostalo večinoma suho. Meja sneženja bo med 800 in 1100 metri. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 4, na Primorskem od 4 do 8, najvišje dnevne od 7 do 13, v severozahodnih krajih od 3 do 6 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo vzhodno od nas deloma jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno in ponekod bo občasno rahlo deževalo. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Tudi jutri bo občasno rahlo deževalo predvsem v sosednjih krajih Italije ter v zahodni Hrvaški. Popoldne se bodo padavine širile proti vzhodu. Ob Jadranu bo pihal jugo.

Vremenska slika: Nad severnim Atlantikom in nad skrajnim zahodnim delom Evrope je območje nizkega zračnega tlaka, ki se počasi širi proti Alpam. Nova vremenska fronta je oslabljena od zahoda dosegla Alpe in severno Sredozemlje, zahodno Evropo pa je že dosegla naslednja frontalna motnja. Od jugozahoda doteka k nam bolj vlažen zrak.

Obeti: V nedeljo bo oblačno, občasno bo še deževalo. Meja sneženja se bo malo znižala. V ponedeljek bo sprva večinoma suho, čez dan pa bo ponekod občasno rahlo deževalo. Količina padavin bo majhna.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bodo občutljivi ljudje imeli z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Težave bodo pogostejše popoldne in zvečer, spanje v noči na soboto bo moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.