Črna kronika

V Španiji brutalno napadli ekipo slovenske nacionalne televizije

mv
28. 2. 2014, 04.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Španski navijači so pred tekmo mariborskih nogometašev proti ekipi Seville, iz zasede napadli novinarje slovenske nacionalne televizije ter enega od njih, Leona Andrejka resnejše poškodovali.

EPA
Aretacije so potekale na območju Barcelone in Gerone na severovzhodu države ter v mestih Ciudad Real in Avila v osrednji Španiji.

Portal nacionalne televzije je poročal, da so okoli tretje ure popoldne španski navijači brutalno napadli nič hudega slutečo televizijsko ekipo slovenske nacionalne televizije. Snemalcu Gregorju Mačku in novinarju Alešu Potočniku je uspelo zbežati, noviar Leon Andrejk jo je skupil z razbito arkado. Napadla naj bi jih skupina petih, ali šestih  huliganov s palicami za bejzbol, kot je popoldne iz Španije sporočil novinar  Radia Maribor Matej Štrafela, ki je za MMC povedal tudi,   da so nasilneži na slovenske televizijce, ki so se s kosila vračali v hotel, le okoli 300 metrov oddaljen od stadiona, prežali v grmovju. Andrejka je bil prvi izmed trojice, ki je stopil tam mimo, zato je najprej padlo po njem.  Čeprav je bila policija zelo hitro na kraju dogodka, je bilo žal vendarle prepozno. Andrejka je trenutno na preiskavah v bolnišnici v Sevilli, Potočnik in Maček pa sta se kljub šoku odpravila proti stadionu. Ker takega dogodka ni mogoče odmisliti v trenutku, so se v športnem programu nacionalke odločili, da je namesto Potočnika tekmo iz ljubljanskega studia komentiral Urban Laurenčič. Predvidevajo, da je bil povod za napad na ekipo dogajanje pred tednom dni na bencinski postaji v Tepanjah.