Slovenija

Koliko nas je stal predsednikov obisk Sočija?

Črt Kaker
28. 2. 2014, 04.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Predsednik države Borut Pahor se je sprva nameraval udeležiti odprtja olimpijskih iger v ruskem Sočiju, a je svojo udeležbo zaradi aktivnosti ob vremenski ujmi tik pred zdajci odpovedal. Koliko nas je torej stal predsednikov (ne)obisk olimpijskih iger?

Naši olimpijci so v preteklih dveh tednih pokazali in dokazali, kako velika športna nacija smo Slovenci. Zahvaljujoč njim in njihovim uspehom nas je spoznal ves svet, boljše promocije države, ki je še vedno v krempljih krize, si iskreno ni mogoče zamisliti. A olimpijske igre so drag špas, le redkokateri Slovenec bi si lahko privoščil obisk v Sočiju. Cena najosnovnejšega aranžmaja, ki je vseboval letalski prevoz, nočitev z zajtrkom in ogled nekaterih dogodkov, je bila kar krepko prek tisoč evrov. A to, kot kaže, ni motilo našega predsednika republike Boruta Pahorja. Sprva je bilo sicer načrtovano, da si bo predsednik ogledal otvoritveno slovesnost olimpijskih iger v Sočiju in še nekatere tekme naših športnikov ter se nato vrnil v domovino. A tik pred zdajci je Slovenijo zajela huda naravna katastrofa in predsednik Pahor je v luči težkih razmer svojo udeležbo odpovedal.

Koliko je v resnici stala udeležba slovenskega predsednika olimpijskih igrer v Sočiju, preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!