Vreme

Na Primorskem in v višjih legah delno jasno, po nižinah oblačno in megleno

STA / J. P.
18. 2. 2014, 09.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes dopoldne bo na Primorskem in v višjih legah delno jasno, po nižinah v notranjosti Slovenije pa oblačno in megleno, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Čez dan bo v zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije pretežno oblačno, drugod bo deloma sončno. Zapihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 10, ob morju do 14 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno, nekaj jasnine bo v vzhodnih krajih, kjer bo večinoma suho.

Jutri bo oblačno, nekaj jasnine bo v vzhodnih krajih, kjer bo večinoma suho. Drugod bo občasno deževalo, pogosteje v zahodnih krajih. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem do 11, najvišje dnevne na severozahodu od 5 do 9, drugod od 12 do 17 stopinj Celzija.


Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes zmerno do pretežno oblačno, ponekod po nižinah dopoldne tudi megleno. Jutri bo v Furlaniji, na avstrijskem Koroškem in ob Jadranu oblačno s padavinami. Vmes bodo posamezne nevihte. Drugod bo delno jasno, pihal bo jugozahodnik.

Vremenska slika: Nad našimi kraji in Balkanom je prehodno nastalo šibko območje visokega zračnega tlaka. Z jugozahodnikom v višinah priteka k nam toplejši in razmeroma vlažen zrak.

Obeti: V noči na četrtek bo povsod deževalo, v četrtek dopoldne pa bodo padavine večinoma ponehale. Meja sneženja se bo ob koncu padavin spustila do okrog 700 metrov nad morjem. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Popoldne se bo ponekod delno zjasnilo.
V petek bo pretežno oblačno, predvsem na zahodu bo popoldne spet pričelo deževati.

Opozorilo: V visokogorju se je znova povečala nevarnost snežnih plazov.

Napoved vpliva vremena na počutje: V torek vreme sprva ne bo povzročalo opaznejših težav, čez dan pa se bo vremenska obremenitev znova krepila in popoldne bodo z vremenom povezane težave pogoste, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Moteno bo spanje v noči na sredo. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.