Črna kronika

Voznica umrla, deklica hudo poškodovana: V času nesreče na cesti plundra

STA / Spin / J. P./N.J.
18. 2. 2014, 09.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Pri Zdenski vasi v občini Dobrepolje se je dopoldne zgodila prometna nesreča, v kateri je 37-letna voznica osebnega vozila izgubila oblast nad vozilom in trčila v tovorno vozilo. Pri tem je utrpela hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrla. Hudo se je poškodovala tudi 7-letna sopotnica, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Svet24

PU Ljubljana so danes okoli 11.20 ure obvestili, da se je pri kraju Zdenska vas zgodila prometna nesreča. Po do sedaj zbranih obvestilih je voznica osebnega vozila peljala po regionalni cesti iz smeri Vidma proti Zdenski vasi. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo naj bi v levem ovinku izgubila oblast nad vozilom. Vozilo je začelo zanašati po vozišču, pri tem pa je zdrsnilo na nasprotno smer vozišča. Z desno stranjo je trčilo v sprednjo stran tovornega vozila, s katerim se je z nasprotne strani pravilno pripeljal 44-letnik.

V nesreči je po nestrokovni oceni nastalo za okoli 10.000 evrov materialne škode, so še zapisali na PU Ljubljana.

Voznica je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrla. Poleg nje se je hudo poškodovala tudi 7-letna deklica, ki je sedela v otroškem sedežu zadaj. Z reševalnim vozilom so jo odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Po naših informacijah cesta v času nesreče ni bila posuta. Maja Ciperle Adlešič s PU Ljubljana nam je sporočilia »V času prometne nesrece je  padal  sneg, zglajeno asfaltno vozišče je bilo zaradi zapadlega snega prekrito s plundro  (cca 1 cm zvozene plundre).« Kot je še dodala, so na kraju prometne nesreče  zaradi čiščenja vozišča (ob nesreči odpadlih del  vozil na vozišču, razlitje tekočin iz poškodovanih vozil) posredovali delavci pristojnega cestnega podjetja.