Zanimivosti

Pastor, ki gol mašuje pred golim občestvom

J. P.
18. 2. 2014, 09.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

White Tail v Virginiji v ZDA svoje občestvo sprejema, kakor je bilo ustvarjeno – golo. Po besedah pastorja Allena Parkerja se na ta način rešujejo spon materializma.

Kot pravi pastor, so zahteve po oblačilih drugih cerkva pretirano domišljave. Po njegovem mnenju se je večina ključnih bibličnih dogodkov zgodila v pomanjkanju oblačil, vključno s križanjem in vstajenjem ter seveda rojstvom Jezusa Kristusa. In če nas je Bog ustvaril takšne, kako bi to lahko bilo narobe?

Golota za Parkerja predstavlja izenačevalnik, ki vse zbrane spominja, da so si med seboj bolj ali manj enaki. Odzivi med tistimi, ki zahajajo v to cerkev, so različni. Medtem ko nekateri ostajajo oblečeni oziroma slečejo le določen del oblačil, so drugi popolnoma sprejeli nove Parkerjeve nazore in se maš udeležujejo goli. Nekateri pari so se takšni tudi poročili – goli so bili tudi družinski člani tako ženina kot neveste.

Kot pravi pastor, so zahteve po oblačilih drugih cerkva pretirano domišljave.

Ob tem velja omeniti, da je kapela White Tail na posestvu enako imenovanega letovišča nudistične skupnosti, kjer se ljubitelji golote lahko zabavajo ob raznih aktivnosti, vključno s čaščenjem Boga.