Zanimivosti

Morski pes težek več kot 50 ton

M.J.
17. 2. 2014, 13.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Čeprav so znanstveniki mnenja, da je tako velika mrcina že izumrla, ostajajo prebivalci kalifornijskega zaliva še naprej v strahu.

Ali obstajajo v morjih in jezerih še neodkrite živali enormnih proporci, ki si jih lahko predstavljamo v zgolj najstrašnejših sanjah. Morda obstajajo bitja, ki nas opazujejo, mi pa zanje sploh ne vemo. Na vsa ta vprašanja iščejo odgovore ljudje, ki preučujejo kriptide – živali, rastline ali nekaj povsem drugega. So to bitja, o katerih se šepeta, znanstvenih dokazov za njihov obstoj pa ni.

Predstavljajte si največjega morskega psa, povečajte ga za dvakrat in dobili boste megalodona, enega izmed najstrašnejših plenilcev, katerega je kdaj koli ustvarila mati narava. In kar je še bolje, je dejstvo, da je to bitje dejansko obstajalo, nekateri pa v njegov obstoj še vedno verjamejo.

Fosilne ostanke so našli po celem svetu, v Evropi pa je ta orjak živel v razmiku od 28 do 1,5 milijona let pred našim štetjem. V povprečju je bila zverina dolga okoli 16 metrov (nekateri pravijo, da še celo več) in da je tehtala neverjetnih 50 ton. Imela naj bi ostre zobe, dolžine 15 centimetrov, njen ugriz pa je bil močnejši od 1,8 tone!