Vreme

Pretežno jasno

STA/M.J.
12. 12. 2013, 09.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes in jutri bo pretežno jasno, po nižinah v notranjosti Slovenije pa se bosta zjutraj in del dopoldneva zadrževali megla in nizka oblačnost, ponekod pa lahko tudi dlje, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Thinkstock

Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 3, najvišje dnevne v krajih z dolgotrajno meglo okoli 3, drugod od 5 do 9, na Primorskem do 12 stopinj CELZIJA.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes in jutri bo pretežno jasno, predvsem zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka. Atlantski frontalni valovi se proti vzhodu pomikajo čez severno Evropo. Ob šibkih vetrovih se nad nami zadržuje razmeroma topel zrak.

Obeti: V soboto bo precej jasno. Po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla, ki se bo lahko ponekod zadržala večino dneva. Popoldne se bo nekoliko pooblačilo na Primorskem. V nedeljo bo v zahodnih krajih pretežno oblačno in ponekod tudi megleno. Drugod se bo po deloma meglenem jutru čez dan zmerno pooblačilo.