Vreme

Sončno bo! Morje kliče

STA/M.J.
14. 6. 2013, 09.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo sončno. Popoldne bo nastajala kopasta oblačnost, v severozahodnih krajih se bodo pojavile posamezne plohe. Pihal bo vzhodni veter.

Reuters

Jutri bo sprva pretežno jasno, čez dan pa v notranjosti Slovenije delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Popoldne bodo na območju Alp in v hribovitih krajih zahodne Slovenije nastala kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, ob morju in na Goriškem do 17, najvišje dnevne pa danes in jutri od 25 do 30 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo tudi pretežno jasno, čez dan pa bo, razen ob Jadranu, nekoliko več oblačnosti. V Alpah bodo nastale posamezne plohe ali nevihte.
Jutri bo vreme podobno, le popoldanskih ploh in neviht na območju Alp bo nekoliko več.

Vremenska slika: Pas območja visokega zračnega tlaka sega iznad Rusije čez srednjo nad večji del zahodne Evrope. Vremenska fronta se pomika čez srednjo Evropo proti vzhodu. Popoldne bo na vreme pri nas nekoliko vplivala le svojim obrobjem.

Obeti: Tudi v nedeljo in ponedeljek bo sončno in vroče. V nedeljo popoldne bodo predvsem v severni Sloveniji posamezne nevihte.