Goljufija

Na Facebooku odkrila oglas, preko katerega je nekdo želel oddati njen apartma

U.C.
27. 6. 2024, 09.21
Posodobljeno: 27. 6. 2024, 12.51
Deli članek:

Najemodajalko je kontaktirala gostja, ki ji je v skupini na Facebooku našla oglas za njen apartma po zelo ugodni ceni. Lastnici apartmaja se je prižgal redeči alarm, saj sama ni dala oglasa na to spletno stran, poslužuje se verodostojnih platform za oddajanje namestitev, Airbnb in Booking.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Zaprepadena lastnica je kontaktirala osebo, ki je podala lažni oglas in v zameno dobila fotografije lastnega apartmaja, podatke o plačilu in IBAN na katerega naj bi nakazala predplačilo. Lastnica apartmaja je za Slobodno Dalmacijo povedala: »Odkrili smo, da nekdo, natančneje s Facebook profila Geba Westerwinterja, uporablja fotografije, ne samo mojega apartmaja, ampak tudi različnih apartmajev iz vse Dalmacije in celo Črne gore, in prodaja nastanitev. Ko stranke kontaktirajo osebo, ki stoji za tem profilom, takoj zahteva 40-odstotno predplačilo cene, ki si jo je izmislila. Ko sem pregledovala ponudbo stanovanj iz tega profila, sem videla, da se ponujajo po precej ugodnih cenah, kar bi menda morala biti vaba za stranke. Tako se na primer apartma v Dubrovniku ponuja za 70 evrov. Moj pa za 55 evrov na noč, kar je precej nižja cena od tiste, ki sem jo oglaševala na Bookingu.«
Najemodajalka se je obrnila na policijo, kjer pa ni doživela uspeha. Povedali so ji, da zgolj na podlagi lažnega oglasa ne morejo reagirati, potreben bi bil dokaz o izvedeni goljufiji. V Addiko banki, kateri pripada omenjeni račun, ne morejo preveriti, kdo je lastnik računa, policija je povedala, da tudi ne. Edino možnost je lastnica našla v tem, da se zaupa medijem.