Obupne razmere

Premožni beli par zasužnjil svoje temnopolte posvojence

U.C.
27. 6. 2024, 08.23
Posodobljeno: 27. 6. 2024, 09.33
Deli članek:

Bogat beli par iz Zahodne Virginije v ZDA je svoje posvojene temnopolte otroke prisilil, da so delali kot sužnji in spali na betonskih tleh v skednju.

Profimedia
Slika je simbolična.

Posvojenci stari 6, 9, 11, 14 in 16 let so bili prisiljeni delati na kmetiji in so živeli v obupno slabih razmerah, spali so na betonskih tleh brez vzmetnice, po 12 ur so bili brez hrane, oblečeni so bili v cape, ni pa jim bilo prihranjeno niti telesno nasilje. Obtožnica 63-letnega Donald Ray Lantza in njegovo satansko partnerko, 62-letno Jeanne Kay Whitefeather bremeni kršitve človekovih pravic, saj sta otroke zasužnjila zaradi njihove rase, pa tudi trgovine z ljudmi, uporabe prisilnega dela ter zanemarjanja otrok, ki povzroča znatno tveganje za resne telesne poškodbe ali smrt.

Par je bil aretiran potem, ko so ju prijavili sosedje, ki so opazili, da zaklepata otroke v skedenj. "Sosedje so tudi poročali, da so bili otroci prisiljeni opravljati delo na kmetiji in jim ni bilo dovoljeno vstopiti v bivališče," poroča WCHS. V skedenj v katerem ni bilo ne vode, ne luči, sta bila zaklenjena najstnika, ki sta potožila, da že 12 ur nista jedla. Dekle je nosilo čevlje, medtem ko je imel 14-letni deček "odprte rane na bosih nogah", piše v sodnih dokumentih. Oblečena sta bila v zapacana oblačila in imela neprijetni telesni vonj. Povedala sta, da ju je par prisilil spati na betonskih tleh brez vzmetnic.  Policija navaja, da je Jeanne Jay Whitefeather trdila, da so posvojenci radi zaprti v skedenj. Eden izmed otrok je povedal, da mu je bil skedenj všeč in da ga je dojemal kot klubsko hišico. Par je plačal varščino v višini 400.000 dolarjev, tožilstvo je domnevalo, da sta do tega zneska prišla s trgovino z ljudmi. Zdaj sta starša iz pekla ponovno pridržana.