Sevastopol

V ukrajinskem napadu na Krim pet mrtvih, od tega trije otroci

J.V./STA
23. 6. 2024, 19.35
Deli članek:

V ukrajinskem raketnem napadu na mesto Sevastopol na polotoku Krim, ki je pod ruskim nadzorom, je danes umrlo najmanj pet ljudi, vključno s tremi otroki.

Profimedia
Po navedbah ruskega obrambnega ministrstva je Ukrajina v napadu uporabila rakete, ki so ji jih dobavile ZDA.

Po navedbah proruskega guvernerja Sevastopola Mihaila Razvožajeva je bilo v raketnem napadu ranjenih več kot sto ljudi. Po navedbah ruskega obrambnega ministrstva je Ukrajina v napadu uporabila rakete, ki so ji jih dobavile ZDA. "Odgovornost za napad na miroljubne prebivalce Sevastopola prvenstveno nosi Washington," so zapisali na omrežju Telegram.

Po besedah Razvožajeva je Ukrajina nad Sevastopol izstrelila pet raket, štiri so ruske zračne sile sicer prestregle, ena pa je spremenila smer in eksplodirala nad mestom. Na obalne predele mesta so, kot trdi Razvožajev, padli nevarni ostanki raketnih izstrelkov in poškodovali več kot sto ljudi. Zagorela naj bi tudi hiša in gozd. Rusko obrambno ministrstvo trdi, da je Ukrajina izvedla teroristični napad na civilno infrastrukturo v Sevastopolu.

Rusija si je polotok Krim in večji del teritorialnih voda v bližini priključila leta 2014. Krim, nadzor nad katerim si tako kot na drugih zasedenih ukrajinskih ozemljih želi Kijev pridobiti nazaj, pa je od začetka ruske invazije februarja 2022 pogosta tarča ukrajinskih napadov.