Silina in Max

13-letnico so našli po dveh tednih! Pobegnila je z "ljubčkom"

R.T.
27. 5. 2024, 16.49
Posodobljeno: 27. 5. 2024, 17.33
Deli članek:

13-letnico iz Dunaja so pogrešali od 15. maja. Je v družbi sedem let starejšega mladeniča, se se spraševali njene prijateljice in policisti.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Najstnico so nazadnje videli 15. maja okoli 17. ure, ko je bila pred šolo v dunajskem okrožju Liesing. Preden je izginila je, prijateljicam povedala, da pride ponjo njen 17-letni fant, ki bo še naprej skrbel zanjo. Kaj točno naj bi pomenil zadnji stavek o »skrbel zanjo«, njene prijateljice niso povsem razumele, so pa te besede prenesle policistom, poroča Kronen Zeitung. Mogoče je najstnica načrtovala pobeg iz internata, kjer je živela od lanske jeseni.

Policisti niso točno vedeli, kdo je njen fant, domnevali so, da gre za okoli 20 let starega mladeniča. Danes zjutraj so fotografiji 13-letnice in njenega prijatelja poslali medijem, ti pa so ju objavili. Že čez nekaj ur so policisti prejeli odločilne informacije. Nekdo od fantovih sorodnikov je poklical policijo in povedal, kje je doma. Preiskali so njegov dom v Spodnji Avstriji. Izkazalo se je, da gre res za 17-letnega fanta, kot je dejala 13-letnica in ne kot je domnevala policija. Kmalu so ju izsledili na cesti in s tem je zgodba za javnost zaključena, saj ne gre za ugrabitev.

##IMAGE-1846986##