Pretkana čarovnica

Župan vedeževalki, ki se je pogovarjala z dušo njegovega umrlega očeta, namenil občinska sredstva

U.C.
27. 5. 2024, 08.05
Posodobljeno: 27. 5. 2024, 08.24
Deli članek:

Prečudovito Sredozemsko mestece Adge na Francoski obali je znano po divjih zabavah, ki vključujejo precej golote. Zdaj pa se je v tem s soncem obsijanem obalnem mestu pojavil velik škandal, v katerega sta vključena župan mesta in njegova vedeževalka oziroma medij.

Profimedia
Imela naj bi povezavo do mrtvega očeta in angelov.

Oba sta pristala v ječi in ju preiskujejo. Župan Gilles d’Ettore je pod drobnogledom zaradi korupcije, vedeževalka Sophia Martinez pa zaradi svojih spretnosti nagovarjanja h korupciji. Martinez v svojih krogih uživa sloves medija, ki se lahko pogovarja z mrtvimi. Župan jo je zaprosil, naj vzpostavi stik z njegovim mrtvim očetom. In uspelo ji je. Med seansami se je njen glas nenadoma spremenil in prevzel glas njegovega očeta.

Martinez je uspelo kar štiri leta s svojimi sposobnostmi dobrega ventrilokvista, ki se je županu z glasom očeta javljal po telefonu, prinašati naokoli vraževernega župana. Po telefonu pa se naivni župan ni pogovarjal zgolj s svojim pokojnim očetom, ampak je prejel tisoče skrivnostnih  klicev angelov, ki so ga nagovarjali, naj pomagajo vedeževalki. In kako bi ji lahko najbolje pomagal? S plačilom počitnic njej in njeni družini na Polineziji in Tajskem in če ne gre drugače, bi si lahko sposodil nekaj denarja, ki ga je mesto dobilo z davki. Prav tako so ga glasovi nagovorili, naj zaposli nekaj članov vedeževalkine družine in naj prenovi njen dom.

Vraževerni župan je bivši policaj in član tajne obveščevalni službe, zato je precej nenavadno, da je nasedel takšni prevari. Njegov odvetnik Jean Marc Darrigade ga je v obrambi proglasil za neprištevnega. Gilles je inteligenten in ženska ga je očitno morala kar precej dobro zmanipulirati, da je nasedel takšni zanki. Izkoristila je njegove šibke točke. Vedeževalkin odvetnik pa v obrambi trdi, da ima Martinez resnično nadnaravne sposobnosti, kar lahko potrdijo zdravniki in druge stranke. Na seansah je razkrila podrobnosti, ki jih ni vedel nihče drug kot Gilles in njegov oče. Nekateri namigujejo, da je morala imeti čarovnica Martinez tudi dovolj čarobnih sposobnosti, da je tudi romantično omrežila Gillesa. Oba sta za zdaj za zapahi.