Pri Zagrebu

V tragični letalski nesreči umrl priljubljeni reševalec Ivan: 'Bil je tako dober sodelavec in prijatelj"

D.K.
27. 5. 2024, 09.03
Posodobljeno: 27. 5. 2024, 09.10
Deli članek:

Mladi zdravstveni tehnik, ki je umrl v strmoglavljenju letala v bližini Zagreba, je bil, kot pravijo, pri svojem delu vedno zelo profesionalen, hkrati pozitiven in empatičen do njihovih težav. Vest o njegovi smrti je še posebej prizadela njegove sodelavce, s katerimi je vsakodnevno delal.

FB Hitna uživo 194
V nesreči je življenje izgubil Ivan.

Pri kraju Ježdovec blizu Zagreba, blizu letališča Lučko, je v soboto strmoglavilo manjše letalo, tipa cessna 182,  z madžarsko registrsko oznako, ki se je uporabljala za skoke s padalom. Na krovu je bilo pet ljudi, ena oseba je umrla, štirje so poškodovani, med njimi tudi pripadnik hrvaške vojske.

Letalo je strrmoglavilo na gozdnato območje južno od kraja Kerestinec, blizu letališča Lučko. V nesreči je življenje izgubil Ivan Đ.. En potnik je bil s hudimi poškodbami hrbtenice operiran v KBC Dubrava, preostali trije so utrpeli lažje poškodbe. Predvideva se, da so nameravali skakati s padalom.

Novica o tragični smrti mladega tehnika Nujne medicinske pomoči v Zdravstvenem domu v mestu Zaprešić je razžalostila številne. Z Ivanom Đ., rojenim 1994, se je po poročanju Jutranjega lista med njegovim večletnim staležem srečala že skoraj vsaka družina iz Zaprešića in okolice, ki danes žaluje za priljubljenim reševalcem. V šoku pa so tudi njegovi sodelavci, ki so se od prezgodaj preminulega s čustvenim zapisom poslovili na Facebooku. ž

Kot so zapisali, je oboževal adrenalinske športe, svoje delo in vedno pomagal ljudem v stiski. "V včerajšnji letalski nesreči je življenje izgubil naš dragi sodelavec in prijatelj Ivan. Ivan, rad si imel nevarne športe, rad si imel svoje delo in rad si pomagal ljudem v stiski. Žal je usoda hotela, da si nas prehitro zapustil. Počivaj v miru v tvojem nebeškem letu," so v nedeljo objavili na Facebooku.

"Ne morem verjeti, da je res. Nihče od nas. Sinoči so mi kolegi povedali, kaj se je zgodilo, vsi smo bili presenečeni. V tem delu nismo le sodelavci, drug drugemu smo v oporo pri vsakodnevnih izzivih, s katerimi se soočamo. Ne glede na to, kako profesionalni smo, so nekatere situacije čustveno zahtevne. Ivan je bil marljiv, empatičen, profesionalen, kaj naj rečem? Super fant. Težko povem kaj več, saj sem še vedno v šoku," je za Jutarnji povedal urgentni tehnik Zdravstvenega doma Petar Piculek.