V Avstriji

Pri štirikolesniku odpovedale zavore, po trku v drevo 28-letnica in otrok obležala na tleh

D.K.
27. 5. 2024, 07.51
Posodobljeno: 27. 5. 2024, 08.48
Deli članek:

Potem ko so med vožnjo navzdol odpovedale zavore, je polno zaseden štirikolesnik trčil v drevo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V nedeljo okoli 18.40 se je 28-letna Avstrijka z registriranim štirikolesnikom peljala po gozdni cesti v Miedersu (okrožje Innsbruck-Land, v avstrijski deželi Tirolski), od gorske restavracije proti dolini. V vozilu sta bila še sopotnika, 37-letna ženska in njen devetletni sin.

Med vožnjo voznica nenadoma ni mogla več zavirati. Nožna zavora ni delovala. Vozilo je zato postajalo vedno hitrejše in začelo nihati. Tako je 28-letnica verjetno zapeljala čez desni rob cestišča, peljala čez strmo gozdno jaso, se vrnila na gozdno cesto in na koncu trčila v skupino dreves.

Zaradi sile trka se je štirikolesnik zavrtel okoli svoje osi, voznico in otrok pa je vrglo iz vozila. Poškodovana sta obležala poleg vozila, ki se je ustavilo na kolesih.

Po nudenju prve pomoči je posadka reševalnega helikopterja C1 povzročiteljico nesreče s poškodbami nedoločene stopnje odpeljala na intenzivni oddelek na kliniki v Innsbrucku. Druga dva sopotnika v vozilu sta se v nesreči lažje poškodovala, z reševalnim vozilom so ju odpeljali v BKH na Tirolskem.

Vozilo, ki je bilo udeleženo v nesreči, je bilo zaseženo zaradi tehničnega pregleda zavor. Na kraju dogodka so posredovali tudi gorski reševalci in policisti.