Tretja zaporedna zmaga

Video: Dončić in Irving Dallas popeljala na prag finala

S.R.
27. 5. 2024, 06.31
Posodobljeno: 27. 5. 2024, 09.23
Deli članek:

Košarkarji Dallas Mavericks so na krili Luke Dončića in Kyrieja Irvinga vknjižili še tretjo zmago nad Minnesoto. Od velikega finala lige NBA jih tako loči le še ena zmaga.

Profimedia
Junaka tekme Luka Dončić in Kyrie Irving.

Dallas je po dveh tesnih, a velikih zmagah, v gosteh ekipo Timberwolves iz Minnesote gostil doma v Teksasu. Tudi v tretji tekmi so se izkazali za pretrd oreh. Košarkarje Minnesote so ugnali z rezultatom 116 proti 107, pri čemer sta oba glavna zvezdnika Luka Dončić in Kyrie Irving dosegla po 33 točk. V prestavo višje so znova prestavili v zadnjem delu tekme. Že v torej lahko na četrti tekmi v Dallasu serijo konferenčnega finala pripeljejo do konca in si tako priigrajo nekoliko daljši počitek pred velikim finalom. Doslej se še nobeni ekipi v zgodovini NBA ni uspelo pobrati po zaostanku s 3 proti 0, pred Minnesoto, če se želi vendarle prebiti do finala, je tako kolosalno delo.

Profimedia
Dallas je na domačem parketu zabeležil še tretjo zaporedno zmago.

»Samo to si pravimo, eno še, samo eno še rabimo. Nič še ni opravljeno. Imajo izjemno ekipo, tako da nič še ni opravljeno. Moramo zmagati še eno in če jo zmagamo, potrebujemo počitek,« je po današnji zmagi izjavil znova izjemni Dončić, ki je 33 točkam dodal še 7 skokov in 5 podaj. Pri Dallasu se je poleg Irvinga s 33 točkami izkazal še P.J. Washington s 16 točkami in 8 skoki. Prvi zvezdnik Minnesote Anthony Edwards je dosegel 26 točk.

Dallas, če mu uspe še četrta zmaga, v velikem finalu lige čaka zmagovalec vzhoda, Boston Celtics ali Indiana Pacers. Boston v finalu vzhodne konference vodi s 3 proti 0 v zmagah.