Umor ali samomor?

Skrivnostna smrt v družini evropske poslanke: S hčerko sta ga našli z zanko okoli vratu

R.T.
27. 5. 2024, 07.51
Posodobljeno: 27. 5. 2024, 08.00
Deli članek:

Italijo je pretresla skrivnostna smrt soproga italijanske evropske poslanke Francesce Donato. Preiskovalci preiskujejo več hipotez, a družina in prijatelji tisto o samomoru ostro zavračajo.

Profimedia
Je bil italijanski poslovnež in arhitekt Angelo Onorato umorjen?

Truplo 54-letnega arhitekta in poslovneža Angela Onorata sta v soboto popoldne v avtomobilu, parkiranem na eni od ulic v Palermu, našli njegova soproga, italijanska evropska poslanka Francesca Donato, in njuna hčerka Carolina. Po poročanju italijanskih medijev je Donatova postala zaskrbljena, ko več ur ni uspela priti v stik s soprogom. Njegovo vozilo znamke Range Rover je izsledila s pomočjo geolokacije njegovega mobilnega telefona. Da sta mama in hčerka prvi prispeli na kraj, je po poročanju časnika L'Unione Sarda potrdil tudi eden od očividcev, ki je dejal, da je opazil ženski, kako kričita ob odprtih vratih avtomobila. Potrdil je tudi, da je prepoznal evropsko poslanko.

Profimedia
Francesca Donato na kraju zločina.

Po prvih informacijah je imel Onorato okoli vratu zategnjeno plastično zanko, na njegovi srajci pa so bile vidne sledi krvi. Ni pa bilo videti, da bi v avtomobilu prišlo do kakšnega pretepa oziroma borbe. Po oceni mrliškega oglednika je Onorato umrl zaradi zadušitve, a so njegovo truplo poslali tudi na obdukcijo, izsledki katere še niso na voljo. Po poročanju italijanskih medijev preiskovalci primer preiskujejo v dve smeri, in sicer preiskujejo tako možnost umora kot samomora. Da si Onorato ni vzel življenja, so močno prepričani tako njegovi prijatelji kot soproga. »Umorili so mojega moža Angela,« je Donatova nemudoma potožila svojim prijateljem. Da ni storil samomora, je med sobotnim večernim zaslišanjem zatrdila tudi policistom. Njegovi prijatelji so italijanskega poslovneža opisali kot »spokojno« in »srečno« osebo, ki ni imela nobenega razloga za samomor. A preiskovalci te možnosti zaenkrat še niso izključili. Policija je namreč spregovorila z nekim odvetnikom in prijateljem pokojnika. Temu naj bi Onorato predal nekakšno pismo, v katerem naj bi tarnal nad finančnimi težavami, v katerih naj bi se znašel. Italijanski mediji obenem poročajo o govoricah, da naj bi Onorato soprogo opozoril, da se mora zaradi poslovne zadeve dobiti z nekimi ljudmi.

Onorato in Donatova sta poročena od leta 1999 ter imata 25-letnega sina Salvatoreja in 21-letno hčerko Carolino.

Profimedia
Truplo so našli v njegovem vozilu znamke Range Rover.