Sklop štirih filmov

Kevin Costner bo v Cannesu predstavil svoj novi vestern

M.G./STA
12. 4. 2024, 07.20
Posodobljeno: 12. 4. 2024, 07.27
Deli članek:

Hollywoodski zvezdnik Kevin Costner bo na filmskem festivalu v Cannesu premierno predstavil prvi film iz svojega dolgoletnega projekta Horizon: An American Saga.

Profimedia
Kevin Costner se projektu Horizon: An American Saga posveča že 35 let.

"Ne morem si zamisliti boljšega kraja kot Cannes, da svetu pokažem rezultat tako čudovite pustolovščine," je v izjavi zapisal Kevin Costner. Leta 2003 je v Cannesu že predstavil svoj vestern Spopad na zahodu, ki ga je režiral, bil koproducent in v njem zaigral v glavni vlogi, piše nemška tiskovna agencija dpa. Prva dva filma v sklopu Horizon: An American Saga bosta premiero doživela konec junija in sredi avgusta. Druga dva še nista posneta.

Dogajanje prvega filma je postavljeno v čas ameriške državljanske vojne med letoma 1861 in 1865, ko se naseljenci v pokritih vagonih odpravijo na zahod. Costner pri projektu sodeluje kot glavni igralec, režiser, soscenarist in producent. Pred kamero so z njim stopili Sienna Miller, Sam Worthington, Luke Wilson in Jena Malone.

Nazadnje je Costner zaigral v televizijski seriji Yellowstone. Horizon: An American Saga je njegov četrti režijski projekt, doslej je podpisal režijo filmov Pleše z volkovi (1990), Poštar (1997) in Spopad na zahodu (2003). Costnerjev vestern bodo na 77. filmskem festivalu, ki bo v Cannesu potekal od 14. do 25. maja, prikazali izven konkurence.