Velenje

Občani trikrat letno brezplačno po nasvet

Sanja Verovnik
11. 4. 2024, 21.30
Deli članek:

Mestna občina Velenje za svoje občane organizira brezplačno energetsko, pravno, podjetniško in psihološko svetovanje, na katere se je sicer treba predhodno naročiti. Vsak, ki ima stalno prebivališče v občini, je v enem letu upravičen do treh brezplačnih pravnih svetovanj.

Arhiv Svet24
Vsak, ki ima stalno prebivališče v Mestni občini Velenje, je v enem letu upravičen do treh brezplačnih pravnih svetovanj.

Vsak nasvet je zlata vreden, še zlasti če ga dobimo, ne da bi zanj morali plačati. Tega se zavedajo tudi v Mestni občini Velenje, zato so za svoje občane pripravili brezplačna svetovanja priznanih strokovnjakov z različnih področij – pravnega, energetskega, podjetniškega in psihološkega za odrasle in tudi za mladostnike.

Pravno svetovanje poteka na sedežu občine (Titov trg 1) vsak torek od 14. do ure, vsako prvo in tretjo sredo v mesecu od 12. do 14. ure, vsako drugo in četrto sredo v mesecu od 15. do 17. ure ter vsak četrtek od 8. do 10. ure. Predhodno se je treba naročiti na telefonski številki 030 480 937 ali na elektronski naslov pravno.svetovanje@velenje.si. Vsak, ki ima stalno prebivališče v občini, je v enem letu upravičen do treh brezplačnih pravnih svetovanj. »Z energetsko pisarno, ki jo bomo kmalu nadgradili v energetsko podnebno pisarno, zagotavljamo občanom podporo pri zeleni preobrazbi,« sporočajo z velenjske občine. Skupaj s Komunalnim podjetjem Velenje in lokalno energetsko agencijo KSSENA občanom svetujejo, kako zmanjšati porabo energije, energetsko sanirati objekte in kje pridobiti finančne vire za energetske sanacije. Energetska pisarna občane obvešča tudi o preobrazbi sistema daljinskega ogrevanja.

Na svetovanje se lahko naročite na telefonski številki 070 916 077 ali na elektronski naslov energetska.pisarna@velenje.

Tudi za podjetnike je poskrbljeno

V inkubatorju SAŠA nudijo brezplačno svetovanje za posameznike in ekipe z inovativno podjetniško idejo. Prijave sprejemajo prek spletne strani https://sasainkubator.si/svetovanja/. Brezplačna podjetniška svetovanja izvaja tudi savinjsko-šaleška gospodarska zbornica – naročite se lahko na telefonski številki 03 898 42 02. Na Trgu mladosti 2 pa ima vrata odprta psihološka svetovalnica Posvet, namenjena posameznikom, parom in družinam v duševni stiski. Tudi posebna svetovanja za mladostnike med 14. in 18. letom so na voljo. Naročila sprejemajo na številki 031 778 772 od ponedeljka do četrtka od 12. do 15. ure in v petek od 12. do 14. ure. Za svetovanje ne potrebujete napotnice ali zdravstvene kartice. Pogovor s strokovnjakom traja od 45 do 50 minut.