Draga ljubezen

Zanimivost - toliko kazni so si samo v tej sezoni prislužili divji navijači Hajduka

A. M.
10. 4. 2024, 18.15
Posodobljeno: 10. 4. 2024, 18.27
Deli članek:

Disciplinska komisija hrvaške nogometne zveze je včeraj sprejela odločitve o kaznih za izgrede navijačev na polfinalnih tekmah SuperSport hrvaškega nogometnega pokala.

Profimedia
Navijači Hajduka se nikoli ne 'šparajo'.

Najbolj pričakovana je bila odločitev o kaznovanju Hajduka zaradi izgredov, ki so se zgodili prejšnjo sredo po koncu polfinalne tekme, v kateri so beli na Poljudu z 0:1 premagali Dinamo.

Hajduk je bil kaznovan s skupno 32.000 evri denarne kazni in s preigravanjem naslednjih dveh prvenstvenih tekem na Mestnem stadionu Poljud, ki je njihov domači stadion, brez prisotnosti gledalcev.

Precejšnje število skupnih glob

Da Hajduk vsak teden dobi kakšno podobno kazen na ta račun je že skoraj tradicija, zato smo sešteli, koliko dolgov so si navijači prislužili samo v tej sezoni. Hajduk je do sedaj zvezi plačal kar 343.400 evrov na račun svojih zvestih, a občasno malo norih podpornikov.

V ligi so zbrali 266.400 evrov, od tega 42.000 za tekmo proti PAOK-u v konferenčni ligi, 3.000 za SuperSport hrvaški superpokal in še, nazadnje, omenjenih 32.000 eur iz tekme z Dinamom. Poleg tega je treba opozoriti tudi na to, da bosta Hajduk dve tekmi pred praznimi tribunami stali tudi določeno vsoto denarja, ki bi ga sicer zaslužil z vstopnicami in drugimi prihodki na dan tekme.