Preverjanja v teku

Policija ob napovedi streljanja na šoli prejela nekaj prijav o domnevnih grožnjah

J.V.
10. 4. 2024, 17.25
Posodobljeno: 10. 4. 2024, 21.35
Deli članek:

Policisti so v teh dneh pogosteje prisotni v okolici šol in bodo s svojimi aktivnostmi nadaljevali tudi v prihodnjih dneh. Prav tako sodelujejo z vodstvi vzgojno izobraževalnih zavodov, tudi pri različnih preventivnih aktivnostih, sporočajo iz Generalne policijske uprave.

Sašo Švigelj
Fotografija je simbolična.

"Včeraj in danes smo prejeli nekaj prijav o domnevnih grožnjah. Vse primere smo nemudoma preverili in za nekatere od njih ugotovili, da ne gre za kazniva dejanja ali prekrške, druge primere pa še preverjamo in izvajamo ustrezne operativne ukrepe. Do sedaj pa v nobenem obravnavanem primeru nismo potrdili namere, ki je izhajala iz objave na enem izmed spletnih medijev o potencialnem varnostnem dogodku pri nas, za katero policijski postopek še poteka," so sporočili iz Generalne policijske uprave (GPU). "Glede na izkušnje iz tujine in tudi pri nas se ob izpostavljanju tovrstnih primerov lahko pojavijo pogovori, objave ali klici o podobnih grožnjah. Policija vse tovrstne primere obravnava z vso resnostjo," so še dodali.

V Lendavi učenec v šolo prinesel plinsko pištolo

Po poročanju Televizije Slovenija so z Dvojezične osnovne šole 1 Lendava sporočili, da je nek učenec v šolo prinesel plinsko pištolo brez nabojev. To je po pogovoru predal svetovalni delavki. Pouk na šolah je danes sicer potekal kot običajno, so ravnatelji več osnovnih šol pojasnili za STA. Na nekaterih šolah so zaradi nedavne grožnje z nasiljem okrepili varovanje. Poleg tega so se učitelji z učenci pogovarjali o aktualnem dogajanju in morebitnih strahovih. Na nekaterih šolah je bilo pri pouku predvidoma zaradi grožnje nekaj manj učencev kot običajno.

Notranji minister Boštjan Poklukar je med razpravo na odboru DZ za notranje zadeve napovedal, da se bo naslednji teden sestal z ministrom za vzgojo in izobraževanje Darjom Feldo, ker želi izboljšati komunikacijo med policijo in šolami, da se zagotovi varnost na tem področju.