Izpoved sina

Slovenski zdravnik naj bi na sodišču trdil, da ga je 83-letni pacient tik pred smrtjo pretepel

J.V.
10. 4. 2024, 16.50
Posodobljeno: 10. 4. 2024, 17.47
Deli članek:

V javnosti zadnje dni odmeva zgodba 83-letnega nemškega pacienta, ki je med prevozom iz Hrvaške v München avgusta lani umrl pred očmi krepko pijanega 34-letnega slovenskega zdravnika, ki ga je spremljal. Za avstrijski Heute je spregovoril sin pokojnika.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Okrožno sodišče v Beljaku je včeraj zaradi ogrožanja fizične varnosti 34-letnega slovenskega zdravnika obsodilo na 600 evrov globe. Zdravnik je pred letom dni v vinjenem stanju (v organizmu je imel 2,2 promila alkohola) na prevozu iz Hrvaške v Nemčijo spremljal bolnika, ki je med potjo umrl. Odločitev je pravnomočna, za avstrijski Heute pa je spregovril sin pokojnega 83-letnega Nemca iz Münchna, ki je nad izjavami zdravnika na sodišču zgrožen. Kot pravi, je obtoženi na sodišču trdil, da je oče med prevozom postal nasilen in da ga je pretepel.

"Nemogoče je, da bo 83-letni moški nasilen do 34-letnika. Pravzaprav so pijani ljudje bolj nagnjeni k agresiji. Poleg tega so očetu po nepotrebnem dali anestezijo, da bi ga pomirili. Kot da to ne bi bilo dovolj, so uporabili midazolam, ki lahko privede do zastoja dihanja in smrti," je besen pojasnil za Heute. Zdaj želi storiti vse, kar je v njegovi moči, da se takšni incidenti v prihodnje ne bodo več dogajali, poleg tega pa želi ozaveščati javnost. "Povsem mogoče je, da se je moj oče zavestno boril proti agoniji s pijanim zdravnikom. Javnost ima pravico izvedeti resnico, da moj oče ni umrl zaman!" je še poudaril.