Mainz

Lovec sredi mesta počil divjega prašiča

R.T.
21. 3. 2024, 12.35
Posodobljeno: 21. 3. 2024, 12.35
Deli članek:

V nemškem Mainzu so se v nočnih urah odvili dramatični prizori. Nenadoma je počilo, na tleh pa je obležal parkljar, ki v zadnjem obdobju vse raje zaide na urbana območja.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Divja svinja je lani za preplah poskrbela v Berlinu. A ne zato, ker je divja svinja, temveč zato, ker so tako prebivalci kot pristojni nekaj časa mislili, da se po mestu klati levinja. Tokrat je divja svinja povsem spokojno pohajkovala po središču Mainza, zgodovinskega mesta ob Renu nedaleč od Frankfurta.

Pristojni so ji v temi sledili z dronom, opremljenim s termovizijsko kamero, poročajo nemški mediji. Kot so pozneje potrdili policisti, so na kraj poklicali lovca, ki je svinjo ustrelil. To je bil »edini način, da odpravimo znatno nevarnost, ki jo je za ljudi in promet predstavljala žival.« Pojasnili so še, da so jo prvič opazili že v sredo, in sicer v bližini renesančne palače, deželnega parlamenta in hotela Hilton. Policija je ponoči postavila cestne zapore, z dronom s termovizijsko kamero pa so upravljali gasilci. Svinjo je nato v bližini mostu čez Ren ustrelil lovec.