Zavrgli tožbo

Foto: Zaradi invalidnosti terjala mastno odškodnino, v prostem času pa metala božična drevesa

S.R.
26. 2. 2024, 08.44
Posodobljeno: 26. 2. 2024, 08.45
Deli članek:

Sodišče v irskem Limericku je zavrglo odškodninsko tožbo 36-letne mame dveh otrok, ki je zaradi »trajnih« poškodb, ki jih je utrpela v prometno nesreči, tožila zavarovalnico.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

36-letna Irka Kamila Grabska se je po prometni nesreči, ki jo je doživela 2017 in v kateri je domnevno utrpela »trajne« poškodbe, odločila za tožbo zavarovalnice. V tožbi je trdila, da zaradi poškodb hrbta in vratu zadnjih pet let ne more niti delati niti skrbeti za svoje otroke. Ne more več niti dvigniti malo težje vreče, brez da bi jo močno zabolelo, zaskelelo v križu. Grabska je po nesreči pustila službo in živela od invalidnine. Zdaj je od zavarovalnice terjala še 650.000 funtov (dobrih 760.000 evrov) odškodnine, in sicer zaradi »izgube preteklih in prihodnih dohodkov.« Zatrdila je še, da občasno pridejo dnevi, ko niti ne more iz postelje, zato ji mora zdravila v posteljo nositi soprog. A se bo morala za odškodnino kot kaže obrisati pod nosom, saj je sodišče v irskem Limericku v teh dneh njeno tožbo zavrglo, potem ko se je v javnosti pojavila njena fotografija z januarja 2018, s katere je razvidno, da se je povsem brezskrbno udeležila dobrodelnega tekmovanja v metanju božičnih drevesc.

Še več, Grabska je na tistem tekmovanju celo zmagala! Meter in pol veliko božično drevo je zalučala najdlje od vseh. Sodnica Carmel Stewart je v obrazložitvi med drugim navedla, da je fotografija »zelo nazorna.« Po poročanju irskega časnika Irish Independent je sodnica poudarila še, da gre za »zelo veliko božično drevo, ki ga je zalučala z zelo okretnimi gibi,« zato »lahko odločim le, da je v tožbi v celoti pretiravala.« Izkazalo se je še, da je Grabska le nekaj dni po tem tekmovanju zdravnikom tarnala, da čuti hude bolečine. Sama sicer zanika, da bi poškodbe hlinila. Dejala je, da so bile bolečine prisotne, čeprav je na fotografiji videti srečna. Želela je »le živeti normalno življenje.« Zadevna fotografija ni bil edini obremenilni dokaz, saj sodišče razpolaga tudi z videoposnetkom, kako Grabska v parku več kot eno uro trenira svojega psa.