Brez kančka obžalovanja

Pokol v dunajskem bordelu zagrešil 27-letni Ebadullah, slišal je »glasove«

R.T.
26. 2. 2024, 07.04
Posodobljeno: 26. 2. 2024, 07.10
Deli članek:

Znanih je več informacij o grozljivki, ki se je v petek odvila v avstrijski prestolnici, kjer so v enem od bordelov našli trupla treh žensk. Moril je 27-letni Ebadullah A.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policiste in reševalce so na kraj zločina v enem od dunajskih bordelov v petek poklicali mimoidoči, ki so pred bordelom opazili krili. Policisti so tam nato našli trupla treh žensk, edinih zaposlenih, ki so bile v času grozljivke v bordelu. Ni jim bilo pomoči. Storilca, 27-letnega prosilca za azil iz Afganistana Ebadullaha A., so še istega večera izsledili v bližnjem parku. Kot poroča avstrijski Kronenzeitung, je Ebadullah policiji je med zaslišanjem vse priznal. V bordelu je umoril dve prodajalki ljubezni azijskega porekla in lastnico bordela.

Motiv? Ebadullah sovraži ženske, da mora moriti, pa so mu »ukazali glasovi« v njegovi blazni glavi. Po poročanju časnika je Ebadullah kriminalistom med zaslišanjem odgovarjal povsem »mirno,« pri čemer ni izkazal nobenega obžalovanja, prav tako pa ni želel, da mu dodelijo odvetnika.

To sicer ni edini zločin, ki je v petek pretresel Avstrijo. Na Dunaju se je namreč istega dne odvil nov primer družinskega nasilja. Umorjeni sta bili 51-letna odvetnica Claudia R. in njena 13-letna hčerka. Storilec ju je pretepel in zadavil, policija pa dejanja sumi njunega 53-letnega soproga in očeta Christiana R., ki je trenutno še vedno na begu.