Ni bil pod vplivom mamil

Nedolžni osumljenec s kolesom bežal pred policijo, skočil v vodo, policista pa sta ga rešila

U.C.
25. 2. 2024, 12.45
Posodobljeno: 25. 2. 2024, 12.49
Deli članek:

Prestrašeni 23-letnik je s kolesom bežal pred policijsko patruljo. Policista sta ga na koncu rešila iz ledeno mrzle reke Labotnica v Volšperk v Avstriji, v katero se je v strahu brezglavo pognal. Želel je preplavati reko in zbežati na drugo stran.

Profimedia
Pognal se je v reko Labotnico.

Policista, 25-letni Mert Ünver in njegova 24-letna kolegica Teresa Nößler, najbrž ne bosta kmalu pozabila svoje nedeljske nočne izmene. V nedeljo zjutraj sta najverjetneje rešila življenje mladeniču, ki je pred njima ihtavo bežal in padel v vodo.

Ünver in njegova kolegica sta bila na policijski patrulji v mestu Volšperk (Wolfsberg), le streljaj čez mejo, okoli 4. ure zjutraj. V preteklih dneh je tam prišlo do vloma. Ünver je takole opisal dogodek: »Ob pregledu prizorišča vloma smo opazili mladeniča. Nenadoma je postal zelo razburjen. Bil je sumljiv.«

Moški jo je s kolesom ucvrl pred policistoma, ki sta ga začela zasledovati. Med iskanjem sta ga končno odkrila, kako lebdi v reki: »Oklepal se je veje.«

23-letnik je pred tem parkiral svoje kolo in očitno želel pobegniti policistoma s plavanjem čez reko. Zakaj, res ni jasno. »Rekel je, da se nas boji,« pravi Ünver. 23-letnik ni bil ne pijan ne pod vplivom mamil. Po ugotovitvah policije ni šlo za kaznivo dejanje.