Federer ali Djokovič

Vonnova nehote dregnila v večno debato o tem, kdo je najboljši tenisač vseh časov

M.G.
12. 2. 2024, 21.32
Posodobljeno: 12. 2. 2024, 21.42
Deli članek:

Upokojena smučarska kraljica Lindsey Vonn je na družabnih medijih objavila, kako v Lenzerheideju smuča skupaj z legendo tenisa Rogerjem Federerja, a z uporabo besede GOAT (Greatest Of All Times - najboljši vseh časov) za Federerja je dregnila v osje gnezdo.

Instagram (Lindsey Vonn)
Roger Federer in Lindsey Vonn skupaj na smučanju.

Trikratna dobitnica olimpijske medalje, Lindsey Vonn, je svoj dan na smučišču preživela z 20-kratnim zmagovalcem turnirjev za grand slam, Rogerjem Federerjem. Izsek iz njunega skupnega druženja je objavila tudi na družabnih medijih, kjer pa je uporabila besedo GOAT (najboljši vseh časov) za Federerja, kar je seveda podžgalo vse oboževalce srbskega tenisača, Novaka Djokoviča, ki menijo, da ta naziv lahko pripada le njemu.


Zaradi plaza takšnih in drugačnih kritik in komentarjev je kasneje svoj zapis iz Twitterja (platforma X) umaknila in napisala novega, kjer je pojasnila, da je "GOAT" za njo pravzaprav subjektiven naziv in se vprašala kaj koga pravzaprav naredi velikega? Je to statistika? Vpliv? Značaj? Ali vse od naštetega? Ljudje imajo različna mnenja in to je vredu. Moj "GOAT" mogoče ni isti kot tvoj in vedno bo razprava, a to so samo mnenja in vsak ima pravico do mnenj, je še zapisala. "Nisem želela, da negativnost komentarjev uniči odličen spomin," je dodala pod spremenjeno objavo.



V spremenjeni obliki je podala tudi izjavo na Instagramu, kjer je svoje navdušenje ubesedila (v prevodu) nekako takole: "Končno sem lahko smučala s prijateljem Rogerjem, ja, Rogerjem Federerjem!" "Moram si vzeti nekaj časa, da res razmislim o tem, kaj mi to pomeni... Toliko let že občudujem Rogerja kot športnika, filantropa in neverjetnega šampiona. Običajno te ljudje, ki jih gledaš zviška, vedno razočarajo na tak ali drugačen način, vendar ne Roger. Roger je utelešenje pravega športnika in šampiona v vseh pomenih besede. Tako dolgo sva se pogovarjala o skupnem smučanju, da nisem bila prepričan, ali se bo to zgodilo, ampak tukaj smo; upokojena, smučam in uživam življenje! Hvala za ta spomin Rog. Ti in tvoja družina ste resnično edinstveni in ne glede na to, kaj pravi statistika, ti si za vedno moj GOAT, ker ne gre za statistiko, ampak za vpliv, ki si ga pustil na meni in jaz sem samo ena izmed milijonov. Na zdravje prijatelj."