Izdajalec

24-letnik iz Beljaka dvakrat naročil droge iz Slovenije in dobavitelja zašpecal policiji

R.T.
12. 2. 2024, 20.21
Posodobljeno: 12. 2. 2024, 20.31
Deli članek:

Primer je nekoliko nenavaden. Kriminalistom še ni povsem jasno, kakšno igro je igral 24-letni avstrijski državljan iz Beljaka.

Profimedia
Fotografija je simbolična

6. januarja se je s 24-letnikom iz Slovenije dogovoril za nakup 200 gramov heroina in 65 gramov kokaina. Ob prevzetju robe bi plačal 6.500 evrov. Zmenila sta se za lokacijo, ki jo je avstrijski državljan izdal policistom, ki niso imeli težkega dela pri aretaciji Slovenca.

Čez teden dni je vse skupaj ponovil. Od dveh slovenskih državljanov je naročil 200 gramov heroina in 80 gramov kokaina, lokacijo predaje pa je spet izdal avstrijskim policistom, ki so slutili, da tu nekaj smrdi. 29 in 40 let stara Slovenca, ki sta padla v roke policistom, sta morala nekaj vedeti ali pa sta sama načrtovala prevaro. V torbi nista imela mamil. V zavitku so bile le neke jušne začimbe.

Policisti so imeli 24-letnega uradno brezposelnega Beljačana že dlje časa pod drobnogledom. Zakaj je izdal dobavitelje, kriminalistom še ni jasno, dopuščajo, da je s tem odvrnil preusmeril pozornost policije, sam pa bi na drugi lokalciji izpeljal većjo transakcijo. Kakor koli, policisti so medtem zbrali dovolj dokazov, da so ga prijeli zaradi neke prejšnje preprodaje heroina. Do sojenja bo počakal v priporu v Celovcu, poroča Kleine Zeitung.