Streljanje v cerkvi

Video: Včerajšnje streljanje v cerkvi v Houstonu je bil pravzaprav protiizraelski teroristični napad

M.G.
12. 2. 2024, 19.51
Posodobljeno: 12. 2. 2024, 20.18
Deli članek:

V znano ameriško "megacerkev" pridigarja Joela Osteena v teksaškem Houstonu je v nedeljo vstopila ženska in začela streljati. Na to sta se odzvala policista, ki sicer nista bila na dolžnosti, in strelko ubila.

Profimedia
Lakewood Church Houston, prizorišče včerajšnjega streljanja.

Ženska, katere identiteta in motiv sta sedaj že znana, gre za transspolno žensko Genesse Moreno, rojena kot Jeffrey Moreno, je v nedeljo vstopila v cerkev skupaj z otrokom. Oblečena je bila v dolg plašč, ki ji je deloma skrival polavtomatsko puško, ki jo je držala v rokah. Na njeno streljanje sta takoj odgovorila policista, ki sicer nista bila v uniformi in žensko ubila. Morenova na srečo nikomur ni zadala smrtnih ran, a je zaradi njenih strelov še vedno v kritičnem stanju komaj pet letni otrok, 57-letnik pa je dobil lažje poškodbe.

Houston Police department
Genesse Moreno (na sliki) je včeraj vstopila v cerkev v Houstonu in začela streljati.

Napad v dvorani, v kateri je v preteklosti igrala košarkarska ekipa iz NBA Houston Rockets, se je zgodil v nedeljo tik pred začetkom maše v španskem jeziku, ki je sicer manj obiskana kot angleška maša, kar je poudaril kot srečno dejstvo tudi sam pridigar Joel Osteen, ki je po napadu dejal, da bi bile lahko posledice veliko hujše, če bi do streljanja prišlo nekaj ur prej, med angleško mašo.


Poveljnik policije je na novinarski konferenci sicer povedal, da ne more razkriti motiva za strelski napad, a po precej zanesljivih informacijah, bi naj šlo za teroristični napad v podporo Palestini, saj je Morenova imela na svojem orožju (AK-15) vgravirani besedi "Free Palestine" (Svobodna Palestina). Policista, ki sta zaustavila strelko, sta bila v cerkvi zaposlena kot varnostnika.